Американските имиграционни служби обявиха, че ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна от 1

...
Американските имиграционни служби обявиха, че ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна от 1
Коментари Харесай

От 1 октомври: Зелена карта само ако имаш ваксина

Американските имиграционни служби оповестиха, че имунизацията срещу COVID-19 става наложителна от 1 октомври за медицинските прегледи, нужни за издаването на имигрантски визи, пише bg-voice.com.

Новото предписание идва по рекомендации на Центъра по надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). С него ще трябва да се съобразят всички кандидати за зелена карта.Медицинският обзор е наложителен за искащите да стартират нов живот в Съединени американски щати. Лекарската инспекция се прави от лицензирани медици, които работят с американските посолства.

След прегледа лекарят попълня документи, които отразяват здравословното положение на пациента, както и неговия имунизационен картон.От началото на идващия месец претендентите ще би трябвало да имат доказателство за получена ваксина против ковид в техния имунорегистър.В взаимозависимост от типа ваксина, там ще би трябвало да бъдат вписани и датите на получените дози. Неофициално показани документи ще бъдат считани за невалидни.

Изключения

Имиграционните показват, че в някои случаи за следните категории може въпреки всичко да се направи изключение от встъпващото в действие предписание. По-долу изброените няма да бъде нужно да показват доказателство за имунизация:

* Кандидати под 12-годишна възраст

* Кандидати с документ, удостоверяващ, че здравословното им положение не разрешава да бъдат имунизирани

* Кандидати от страни или региони, в които имунизацията не е налична или са налични прекомерно дребен брой дози.

Изключение няма да бъде правено за претенденти, прекарали ковид и построили натурален имунитет.Имиграционните управляващи поучават всички, на които им следва процедура за изкарване на имигрантска виза, да стартират подготовката си за прекосяване на медицинския обзор допустимо най-скоро, защото новото предписание ще докара до спомагателни забавяния най-много заради нужния за цялостна имунизация няколкоседмичен интервал от време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР